Docenten

Paul van Tongeren

prof. dr. Paul van Tongeren was tot zijn emeritaat in 2015 hoogleraar ethiek in Nijmegen en Leuven. Hij publiceerde vooral over Nietzsche en over deugdethiek. Paul over het Centre Erasme: 'Een heerlijke combinatie van vakantie en ontspanning enerzijds en ingespannen denken en lezen anderzijds. Samen met cursisten en docenten een week lang teksten lezen en nadenken. En in de vrije uren wandelen in de Provence. Wat wil je nog meer?'

lees meer...

Ciano Aydin

Ciano Aydin (1972) studeerde cum laude af in zowel filosofie als educational sciences. In 2003 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een proefschrift over de deconstructie van het begrip substantie.

lees meer...

Jan Keij

dr. Jan Keij werkte 15 jaar als leraar op een basisschool. In zijn vrije tijd studeerde hij cum laude af in de filosofie en schreef een proefschrift over Emmanuel Levinas. Tegenwoordig combineert dr. Jan Keij zijn liefde voor doceren met zijn liefde voor de filosofie.

lees meer...

Marc de Kesel

dr. Marc de Kesel is wetenschappelijk secretaris en senior onderzoeker aan het Titus Brandsma Instituut, Radboud Universiteit, Nijmegen.

lees meer...

Hans Achterhuis

Prof. dr. Hans Achterhuis was de eerste filosoof die de eretitel Denker des Vaderlands mocht voeren. In Utrecht en Straatsburg studeerde hij theologie en filosofie, om daarna te promoveren met een proefschrift over de Franse filosoof Albert Camus.

lees meer...

Alicja Gescinska

dr. Alicja Gescinska is geboeid door vrijheid. Niet alleen wijdde deze Vlaams Poolse filosofe haar proefschrift aan dit onderwerp, ook haar boek De verovering van de vrijheid: van luie mensen, de dingen die voorbij gaan gaat over vrijheid.

lees meer...

Paul Moyaert

Prof. dr. Paul Moyaert is een vertrouwd gezicht bij het Centre Erasme. Sommigen zullen hem kennen als hoogleraar Wijsgerige Antropologie aan de KULeuven. Anderen kennen hem beter als psychoanalyst. Paul Moyaert heeft inmiddels een lange lijst aan publicaties op zijn naam staan.

lees meer...

Dirk de Schutter

Prof. dr. Dirk de Schutter is al jaren een zeer gewaardeerde docent bij het Centre Erasme. Na zijn studies literatuurwetenschappen en wijsbegeerte aan de KULeuven en aan de Georgetown University in Washington D.C. promoveerde hij tot doctor in de filosofie met een proefschrift over Martin Heidegger.

lees meer...

Donald Loose

Prof. dr. Donald Loose studeerde filosofie en theologie aan de KULeuven. Ook wijdde hij zich in Parijs aan de politieke filosofie. Tot zijn emeritaat in 2013 was Donald Loose bijzonder hoogleraar aan de EUR en de universiteit van Tilburg vanwege de stichting Thomas More.

lees meer...

Ruud Welten

Prof. dr. Ruud Welten verzorgt dit jaar voor het eerst een collegereeks bij het Centre Erasme. Ruud Welten is bijzonder hoogleraar aan de EUR vanwege de stichting Thomas More.

lees meer...

Maarten van Buuren

Wout van Tongeren is filosoof en dramaturg. Sinds 2012 is hij verbonden aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar doceert hij in zijn beide vakgebieden.

lees meer...