Docenten

prof. dr. Paul van Tongeren

prof. dr. Paul van Tongeren was tot zijn emeritaat in 2015 hoogleraar ethiek in Nijmegen en Leuven. Hij publiceerde vooral over Nietzsche en over deugdethiek. Paul over het Centre Erasme: 'Een heerlijke combinatie van vakantie en ontspanning enerzijds en ingespannen denken en lezen anderzijds. Samen met cursisten en docenten een week lang teksten lezen en nadenken. En in de vrije uren wandelen in de Provence. Wat wil je nog meer?'

lees meer...

dr. Tinneke Beeckman

dr. Tinneke Beeckman is een Vlaamse filosofe. Ze publiceert regelmatig boeken en essay. Ze is een vaste columniste bij het dagblad de Standaard.

lees meer...

prof. dr. Ciano Aydin

Ciano Aydin (1972) studeerde cum laude af in zowel filosofie als educational sciences. In 2003 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een proefschrift over de deconstructie van het begrip substantie.

lees meer...

prof. dr. Johan Braeckman

prof. dr. Johan Braeckman is professor aan de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap van de universiteit van Gent. Hij publiceert en spreekt regelmatig over thema kritisch denken.

lees meer...

dr. Jan Keij

dr. Jan Keij werkte 15 jaar als leraar op een basisschool. In zijn vrije tijd studeerde hij cum laude af in de filosofie en schreef een proefschrift over Emmanuel Levinas. Tegenwoordig combineert dr. Jan Keij zijn liefde voor doceren met zijn liefde voor de filosofie.

lees meer...

dr. Henk Oosterling

dr. Henk Oosterling was tot 2018 hoofddocent aan de Erasmus-Universiteit. Hij geeft regelmatig lezingen en publieke optredens.

lees meer...

dr. Marc de Kesel

dr. Marc de Kesel is wetenschappelijk secretaris en senior onderzoeker aan het Titus Brandsma Instituut, Radboud Universiteit, Nijmegen.

lees meer...

prof. dr. Gert-Jan van der Heiden

prof. dr. Gert-Jan van der Heiden is hoogleraar metafysica aan de universiteit Nijmegen.

lees meer...

prof. dr. Hans Achterhuis

Prof. dr. Hans Achterhuis was de eerste filosoof die de eretitel Denker des Vaderlands mocht voeren. In Utrecht en Straatsburg studeerde hij theologie en filosofie, om daarna te promoveren met een proefschrift over de Franse filosoof Albert Camus.

lees meer...

prof. dr. Luc Anckaert

prof. dr. Luc Anckaert doceert Joodse wijsbegeerte aan de Katholieke universiteit van Leuven.

lees meer...

dr. Alicja Gescinska

dr. Alicja Gescinska is geboeid door vrijheid. Niet alleen wijdde deze Vlaams Poolse filosofe haar proefschrift aan dit onderwerp, ook haar boek De verovering van de vrijheid: van luie mensen, de dingen die voorbij gaan gaat over vrijheid.

lees meer...

prof. dr. Paul Moyaert

Prof. dr. Paul Moyaert is een vertrouwd gezicht bij het Centre Erasme. Sommigen zullen hem kennen als hoogleraar Wijsgerige Antropologie aan de KULeuven. Anderen kennen hem beter als psychoanalyst.

lees meer...

prof. dr. Dirk de Schutter

Prof. dr. Dirk de Schutter is al jaren een zeer gewaardeerde docent bij het Centre Erasme. Na zijn studies literatuurwetenschappen en wijsbegeerte aan de KULeuven en aan de Georgetown University in Washington D.C. promoveerde hij tot doctor in de filosofie met een proefschrift over Martin Heidegger.

lees meer...

prof. dr. Donald Loose

Prof. dr. Donald Loose studeerde filosofie en theologie aan de KULeuven. Ook wijdde hij zich in Parijs aan de politieke filosofie. Tot zijn emeritaat in 2013 was Donald Loose bijzonder hoogleraar aan de EUR en de universiteit van Tilburg vanwege de stichting Thomas More.

lees meer...

prof. dr. Ruud Welten

Prof. dr. Ruud Welten verzorgt dit jaar voor het eerst een collegereeks bij het Centre Erasme. Ruud Welten is bijzonder hoogleraar aan de EUR vanwege de stichting Thomas More.

lees meer...

prof. dr. Maarten van Buuren

Prof. dr. Maarten van Buuren is emeritus hoogleraar Franse moderne letterkunde, vertaler, auteur van de bestseller Kikker gaat fietsen! en al jaren gefascineerd door Spinoza.

lees meer...

prof. dr. Guido VanHeeswijck

Prof. dr. Guido VanHeeswijck is een Belgisch filosoof. Volgens college-docent Alicja Gescinska geldt Guido als dé grootste Nederlandstalige filosoof van onze tijd. Aan de Universiteit Antwerpen en de K.U. Leuven doceert Guido metafysica, cultuur- en godsdienstfilosofie.

lees meer...

prof. dr. Dirk de Wachter

Dirk de Wachter is in de eerste plaats psychiater. Of, zo u wilt, verdrietdokter. Ook is hij hoogleraar aan de KU Leuven. Dirk heeft bekendheid verworven met zijn opiniërende artikelen en publieke optredens waarin hij zich vanuit zijn rol als psychiater kritisch uitlaat over onze tijd en samenleving.

lees meer...

prof. dr. Jean-Paul van Bendegem

Jean-Paul van Bendegem is een Vlaamse wetenschapsfilosoof. Hij staat bekend om zijn maatschappelijke engagement in de vorm van artikelen, boeken en publieke optreden. Daarvoor ontving hij in 2014 een prijs van de Vrije Universiteit Brussel.

lees meer...

prof. dr. René ten Bos

René ten Bos is een Nederlandse filosoof. Hij is hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en honorary professor aan de Universiteit van St Andrews in Schotland. René is bij u wellicht beter bekend als de Denker des Vaderlands.

lees meer...