Docenten

prof. dr. Paul van Tongeren

prof. dr. Paul van Tongeren was tot zijn emeritaat in 2015 hoogleraar ethiek in Nijmegen en Leuven. Hij publiceerde vooral over Nietzsche en over deugdethiek. Paul over het Centre Erasme: 'Een heerlijke combinatie van vakantie en ontspanning enerzijds en ingespannen denken en lezen anderzijds. Samen met cursisten en docenten een week lang teksten lezen en nadenken. En in de vrije uren wandelen in de Provence. Wat wil je nog meer?'

lees meer...

prof. dr. Paul Cobben

Prof. dr. Paul Cobben is een Nederlandse filosoof. Hij studeerde en promoveerde aan de UvA en is thans hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Tilburg.

lees meer...

prof. dr. Ciano Aydin

Ciano Aydin (1972) studeerde cum laude af in zowel filosofie als educational sciences. In 2003 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een proefschrift over de deconstructie van het begrip substantie.

lees meer...

dr. Jan Keij

dr. Jan Keij werkte 15 jaar als leraar op een basisschool. In zijn vrije tijd studeerde hij cum laude af in de filosofie en schreef een proefschrift over Emmanuel Levinas. Tegenwoordig combineert dr. Jan Keij zijn liefde voor doceren met zijn liefde voor de filosofie.

lees meer...

dr. Marc de Kesel

dr. Marc de Kesel is wetenschappelijk secretaris en senior onderzoeker aan het Titus Brandsma Instituut, Radboud Universiteit, Nijmegen.

lees meer...

prof. dr. Hans Achterhuis

Prof. dr. Hans Achterhuis was de eerste filosoof die de eretitel Denker des Vaderlands mocht voeren. In Utrecht en Straatsburg studeerde hij theologie en filosofie, om daarna te promoveren met een proefschrift over de Franse filosoof Albert Camus.

lees meer...

dr. Alicja Gescinska

dr. Alicja Gescinska is geboeid door vrijheid. Niet alleen wijdde deze Vlaams Poolse filosofe haar proefschrift aan dit onderwerp, ook haar boek De verovering van de vrijheid: van luie mensen, de dingen die voorbij gaan gaat over vrijheid.

lees meer...

prof. dr. Paul Moyaert

Prof. dr. Paul Moyaert is een vertrouwd gezicht bij het Centre Erasme. Sommigen zullen hem kennen als hoogleraar Wijsgerige Antropologie aan de KULeuven. Anderen kennen hem beter als psychoanalyst.

lees meer...

prof. dr. Dirk de Schutter

Prof. dr. Dirk de Schutter is al jaren een zeer gewaardeerde docent bij het Centre Erasme. Na zijn studies literatuurwetenschappen en wijsbegeerte aan de KULeuven en aan de Georgetown University in Washington D.C. promoveerde hij tot doctor in de filosofie met een proefschrift over Martin Heidegger.

lees meer...

prof. dr. Donald Loose

Prof. dr. Donald Loose studeerde filosofie en theologie aan de KULeuven. Ook wijdde hij zich in Parijs aan de politieke filosofie. Tot zijn emeritaat in 2013 was Donald Loose bijzonder hoogleraar aan de EUR en de universiteit van Tilburg vanwege de stichting Thomas More.

lees meer...

prof. dr. Ruud Welten

Prof. dr. Ruud Welten verzorgt dit jaar voor het eerst een collegereeks bij het Centre Erasme. Ruud Welten is bijzonder hoogleraar aan de EUR vanwege de stichting Thomas More.

lees meer...

prof. dr. Maarten van Buuren

Prof. dr. Maarten van Buuren is emeritus hoogleraar Franse moderne letterkunde, vertaler, auteur van de bestseller Kikker gaat fietsen! en al jaren gefascineerd door Spinoza.

lees meer...

prof. dr. Guido VanHeeswijck

Prof. dr. Guido VanHeeswijck is een Belgisch filosoof. Volgens college-docent Alicja Gescinska geldt Guido als dé grootste Nederlandstalige filosoof van onze tijd. Aan de Universiteit Antwerpen en de K.U. Leuven doceert Guido metafysica, cultuur- en godsdienstfilosofie.

lees meer...

prof. dr. Dirk de Wachter

Dirk de Wachter is in de eerste plaats psychiater. Of, zo u wilt, verdrietdokter. Ook is hij hoogleraar aan de KU Leuven. Dirk heeft bekendheid verworven met zijn opiniërende artikelen en publieke optredens waarin hij zich vanuit zijn rol als psychiater kritisch uitlaat over onze tijd en samenleving.

lees meer...

dr. Awee Prins

Awee Prins is een Nederlandse filosoof die woont en werkt in Rotterdam. In 2006 bekroonde de Erasmus Universiteit hem voor zijn uitstekende onderwijsvaardigheden met de Onderwijsprijs, omdat hij voor studenten een bron van inspiratie is.

lees meer...

prof. dr. René ten Bos

René ten Bos is een Nederlandse filosoof. Hij is hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en honorary professor aan de Universiteit van St Andrews in Schotland. René is bij u wellicht beter bekend als de Denker des Vaderlands.

lees meer...

dr. Michiel Leezenberg

Michiel Leezenberg is een Nederlandse filosoof en kenner van het Midden-Oosten, waar hij ook enige tijd heeft verbleven.

lees meer...