Praktische info

over de cursus

hoe ziet een cursusweek eruit?
zondag (komt u liever op een andere dag, neem dan contact met ons op) 
16:00 uurontvangst
19:00 uurborrel + bbq
maandag t/m vrijdag
08:30 – 09:30ontbijt
09:30 – 11:00college
11:00 – 11:30koffiepauze
11:30 – 13:00college
13:00 – 15:00lunch in restaurant
15:00 – 18:00vrij
18:00 – 19:30college (ma-di-do) of vrij (wo-vr)
19:30 – eindeborrel + diner
zaterdag
08:30 – 09:30ontbijt
09:30 = eindeafscheid
wat kost het?

De genoemde prijzen zijn onder voorbehoud: 

€ 775,-  voor reguliere cursisten 

€ 525,- voor student/PhD

€ 375,-  gast (volgt niet de cursus) 

€ 1250,- zakelijk. U bent een zakelijke gast wanneer u de cursus vergoed kunt krijgen. Bijvoorbeeld van uw werk. 

Voor het inschrijfgeld krijgt u:

  • 8 x college (= 19,5 uur)
  • 6 x overnachting
  • 6 x ontbijt
  • 6 x souper
  • 5 x lunch in restaurant
  • Onbeperkt drank: koffie, thee, wijn, frisdrank en andere (alcoholische) dranken. Het 'dukatensysteem' in het Centre Erasme is afgeschaft. 
Welke kortingsmogelijkheden zijn er?

Er zijn bij ons twee kortingsmogelijkheden:

  1. Groepskorting. Voor groepen vanaf 3 personen geldt dat elk groepslid 10% korting op het oorspronkelijke cursusbedrag ontvangt. Op het aanmeldformulier bij de cursus kunt u aangeven dat u deel uitmaakt van een groep. De korting wordt dan automatisch berekend.
  2. Kennismakingskorting. Het Centre Erasme werkt samen met verschillende partnerorganisaties. Bent u lid of donateur van één van deze organisaties en komt u voor het eerst naar het Centre Erasme? Dan is er via onze partnerorganisaties een kennismakingskorting van 10%. Deze wordt automatisch in mindering gebracht wanneer u in het aanmeldformulier de optie 'aanmelden via partnerorganisatie' aanvinkt.
waar eet en drink ik?

ontbijt

Wij serveren het ontbijt en het diner op de cour van het Centre Erasme.

 

lunch

We gebruiken de lunch altijd buiten de deur. Dit gebeurt meestal bij het lokale restaurant La Pergola, dat pittoresk is gelegen op het dorpsplein van St.-Etienne-des-sorts. In de week dat het personeel van La Pergola met vakantie is, maken wij gebruik van een restaurant in het nabijgelegen dorp Vénéjan.

Extra consumpties zoals wijn zijn in het Centre Erasme beschikbaar. Deze zijn in de prijs inbegrepen. 

wat doet het Centre Erasme nog meer?
Het Centre Erasme organiseert buiten het zomerprogramma regelmatig lezingen, trainingen en (meerdaagse) cursussen filosofie. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@centre-erasme.nl
hoe betaal ik?

Het aanmeldformulier eindigt met een betaalknop. Deze leidt u naar een beveiligde omgeving waar u kunt betalen. Misschien betaalt u liever in termijnen of heeft u geen internetbankieren? Neem dan contact met ons op via info@centre-erasme.nl.

vervoer en verblijf

hoe kom ik er?

Per trein

Met de trein (TGV) reist u naar Avignon of Orange. De reis is goed te combineren met een bezoek aan één van deze steden. Treinkaartjes vanuit Nederland kunnen besteld worden via de NS. U vertrekt vanaf Rotterdam en arriveert 7 uur later. Treinkaartjes vanuit België kunnen besteld worden via de NMBS. U vertrekt vanuit Brussel en arriveert 5 uur later. Vanuit Avignon of Orange kunt u de taxi nemen naar St. Etienne-des-Sorts. Wij kunnen u ook ophalen. In dat geval verzoeken wij u om dit vooraf kenbaar te maken via info@centre-erasme.nl

Met de auto

Vanuit Utrecht duurt de reis naar St. Etienne-des-Sorts ongeveer 11 uur. Veel van onze gasten spreiden de reis over meerdere dagen. Leuk hieraan is dat er onderweg talloze goede opties zijn voor overnachtingen. Bijvoorbeeld in een abdij. Wilt u hier meer informatie over ontvangen dan kunt u contact opnemen met info@centre-erasme.nl. Het adres van het Centre Erasme in Frankrijk is: Rue de la Liberté (sans numéro), 30200 St. Etienne-des-Sorts, Frankrijk

Met het vliegtuig

U kunt ook vliegen naar Marseille (ongeveer 1,5 uur). Vanaf Marseille kunt u dan met de trein naar Avignon reizen. Deze treinreis duurt ongeveer een uur en kost tussen de € 15,- en € 20,-. Plan uw treinreis via deze link: http://www.raileurope-world.com/train-tickets/journey-insights/article/marseille-avignon. Wij halen u dan op in Avignon. U kunt ook een auto huren. Met de auto reist u in 1,5 uur naar het Centre Erasme.

Met de (fiets)bus

Het is ook mogelijk om bij ons te komen met de bus. U boekt dan een ticket naar Avigon. Er zijn al retourtickets voor € 113,- bij goedkope busmaatschappijen zoals Eurolines en Flixbus. Wij halen u op in Avignon. Voor de fietsliefhebber is het mogelijk om met de fietsbus bij ons te komen. U boekt dan een ticket naar Avignon. Tickets zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar via de site fietsvervoer en kosten € 275,- voor een retour.
Waar verblijf ik?

De cursisten van het Centre Erasme overnachten intern bij ons in het pand in St. Etienne-des-Sorts. We hebben een- en tweepersoonskamers. De kamers zijn eenvoudig ingericht met uitstekende bedden en alle kamers beschikken over een eigen was- en douchegelegenheid.

 

 

de omgeving

wat is er te doen in de omgeving?
wat is er te doen in St. Etienne-des-Sorts?

Het verstilde dorpje St.-Etienne-des-Sorts is idyllisch gelegen aan de Rhône. Het plaatsje biedt van zichzelf niet veel vertier, maar is een uitstekende uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten, uitstapjes en bezichtigingen.
st-etienne-des-sorts

de kleine letters

welke voorwaarden zijn van toepassing op mijn cursus?
Het Centre Erasme is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Voordeel daarvan is dat de algemene voorwaarden van het NRTO van toepassing zijn op onze colleges. Zo geven wij duidelijkheid vooraf en wordt narigheid achteraf voorkomen. Bekijk de algemene voorwaarden
in welke gevallen kan ik mijn inschrijfgeld terug ontvangen?

Na aanmelding en betaling is uw inschrijving definitief. Dit wil zeggen dat u zeker bent van een plaats in de cursus. Een cursus gaat in twee gevallen niet door. Bij te weinig inschrijvingen of in het geval de docent door overmacht is verhinderd. Wanneer een cursus niet doorgaat, wordt het door u betaalde bedrag op uw rekening teruggestort. Wanneer u zelf na aanmelding alsnog besluit niet deel te nemen aan de cursus, dient u ons dit uiterlijk 6 weken voor het begin van uw cursus te melden. In overleg ontvangt u dan een deel van het betaalde cursusbedrag retour.

waar kan ik met mijn tip of klacht terecht?
Wij willen onze collegeweken steeds een beetje beter maken. Hierbij hebben we uw hulp nodig. Geef ons daarom uw tip of klacht door via info@centre-erasme.nl.
wat als mijn klacht niet goed wordt opgelost?
Het Centre Erasme is een mooie plek waar topdocenten filosofie doceren. Niet direct de plek om aan klachten te denken. Toch willen we hierop voorbereid zijn. Daarom hebben wij een geschillencommissie in het leven geroepen. Zij is er voor u wanneer u van mening bent dat het Centre Erasme uw klacht niet naar tevredenheid heeft afgehandeld. De commissie bestaat uit drie onafhankelijke leden en is bereikbaar via geschillen@centre-erasme.nl. Om de commissie haar werk goed te kunnen laten doen, gelden een aantal spelregels: iedereen wordt gehoord en binnen 8 weken volgt een schriftelijke uitspraak die bindend is voor de betrokkenen.
hoe zit het met verzekeringen?

Deelnemers aan de cursussen van het Centre Erasme zijn zelf aansprakelijk voor de schade die zij aanbrengen aan eigendommen van ons of derden. Het is daarom verstandig in het bezit te zijn van een aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast adviseren wij onze gasten om een reisverzekering af te sluiten.