Praktische info

over de cursus

zondag (komt u liever op een andere dag, neem dan contact met ons op) 
16:00 uurontvangst
19:00 uurborrel + bbq
maandag t/m vrijdag
08:30 – 09:30ontbijt
09:30 – 11:00college
11:00 – 11:30koffiepauze
11:30 – 13:00college
13:00 – 15:00lunch in restaurant
15:00 – 18:00vrij
18:00 – 19:30college (ma-di-do) of vrij (wo-vr)
19:30 – eindeborrel + diner
zaterdag
08:30 – 09:30ontbijt
09:30 = eindeafscheid

Vrijdag / Friday  
17.30aankomst / arrival
18.00avondmaaltijd / dinner
19.00inchecken / check-in
20.00 – 20.15introductie / introduction
20.15 – 21.15inleiding door docent / introduction by professor
21.15 – 22.00kennismaking /getting to know each other
22.00 - 23.00borrel / drinks
Zaterdag / Saturday
8.00 – 9.00ontbijt / breakfast
9.00 – 10.30college / seminar
10.30 – 11.00koffie / coffee break
11.00 – 12.30college / seminar
12.30 – 13.30lunch
14.00 – 15.30college / seminar
15.30 – 16.00koffie / coffee break
16.00 – 17.30college / seminar
18.00 – 19.00diner / dinner
19.00 – 20.00vrij / free time
20.00 – 21.00discussie / discussions
21.00 – 23.00borrel / drinks
Zondag / Sunday
8.00 – 9.00ontbijt / breakfast
9.00 – 10.30college / seminar
10.30 – 11.00koffie / coffee break
11.00 – 12.30college / seminar
12.30 – 13.30afsluitende lunch / concluding lunch
College uren totaal (incl. inleiding en discussie) / seminar hours in total11

Voor de zomerschool:
 • € 825,- voor reguliere cursisten
 • € 525,- voor reguliere studenten onder de 30 of PhD- studenten
 • € 375,- gast (volgt niet de cursus)
 • € 1250,- zakelijk. U bent een zakelijke gast wanneer u de cursus vergoed kunt krijgen. Bijvoorbeeld van uw werk.
Voor het inschrijfgeld krijgt u:
 • 8 x college (= 19,5 uur)
 • 6 x overnachting
 • 6 x ontbijt
 • 6 x souper
 • 5 x lunch in restaurant
 • Onbeperkt drank: koffie, thee, wijn, frisdrank en andere (alcoholische) dranken.
Voor de Nederlandstalige winterschool:
 • € 425,- voor reguliere cursisten
 • € 340,- voor studenten en promovendi (20% korting)
Hiervoor krijgt u:
 • 11 uur college
 • 2x ontbijt
 • 2x avondeten
 • 2x lunch
 • 2x overnachting
 • welkomstdrankje
Er zijn bij ons drie kortingsmogelijkheden:
 1. Groepskorting. Voor groepen vanaf 3 personen geldt dat elk groepslid 10% korting op het oorspronkelijke cursusbedrag ontvangt. Op het aanmeldformulier bij de cursus kunt u aangeven dat u deel uitmaakt van een groep. De korting wordt dan automatisch berekend. De groepskorting geldt alleen voor de zomerschool.
 2. Kennismakingskorting. Het Centre Erasme werkt samen met verschillende partnerorganisaties. Bent u lid of donateur van één van deze organisaties en komt u voor het eerst naar het Centre Erasme? Dan is er via onze partnerorganisaties een kennismakingskorting van 10%. Deze wordt automatisch in mindering gebracht wanneer u in het aanmeldformulier de optie 'aanmelden via partnerorganisatie' aanvinkt. De kennismakingskorting geldt alleen voor de zomerschool.
 3. Studenten/PhD korting. Studenten en promovendi krijgen bij ons korting. Voor de winterschool 20% en voor de zomerschool 10%. Deze kortingsoptie gaat in wanneer u het betreffende hokje aanvinkt.

ontbijt

Wij serveren het ontbijt en het diner op de cour van het Centre Erasme.

lunch

We gebruiken de lunch altijd buiten de deur. Dit gebeurt meestal bij het lokale restaurant La Pergola, dat pittoresk is gelegen op het dorpsplein van St.-Etienne-des-sorts. In de week dat het personeel van La Pergola met vakantie is, maken wij gebruik van een restaurant in het nabijgelegen dorp Vénéjan. Extra consumpties zoals wijn zijn in het Centre Erasme beschikbaar. Deze zijn in de prijs inbegrepen.
Het verstilde dorpje St.-Etienne-des-Sorts is idyllisch gelegen aan de Rhône. Het plaatsje biedt van zichzelf niet veel vertier, maar is een uitstekende uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten, uitstapjes en bezichtigingen.

vervoer en verblijf (zomerschool)

Per trein

Met de trein (TGV) reist u naar Avignon of Orange. De reis is goed te combineren met een bezoek aan één van deze steden. Treinkaartjes vanuit Nederland kunnen besteld worden via de NS. U vertrekt vanaf Rotterdam en arriveert 7 uur later. Treinkaartjes vanuit België kunnen besteld worden via de NMBS. U vertrekt vanuit Brussel en arriveert 5 uur later. Vanuit Avignon of Orange kunt u de taxi nemen naar St. Etienne-des-Sorts. Wij kunnen u ook tegen betaling (laten) ophalen. In dat geval verzoeken wij u om dit vooraf kenbaar te maken via info@centre-erasme.nl.

Met de auto

Vanuit Utrecht duurt de reis naar St. Etienne-des-Sorts ongeveer 11 uur. Veel van onze gasten spreiden de reis over meerdere dagen. Leuk hieraan is dat er onderweg talloze goede opties zijn voor overnachtingen. Bijvoorbeeld in een abdij. Wilt u hier meer informatie over ontvangen dan kunt u contact opnemen met info@centre-erasme.nl. Het adres van het Centre Erasme in Frankrijk is: Rue de la Liberté (sans numéro), 30200 St. Etienne-des-Sorts, Frankrijk

Met het vliegtuig

U kunt ook vliegen naar Marseille (ongeveer 1,5 uur). Vanaf Marseille kunt u dan met de trein naar Avignon reizen. Deze treinreis duurt ongeveer een uur en kost tussen de € 15,- en € 20,-. Plan uw treinreis via deze link: http://www.raileurope-world.com/train-tickets/journey-insights/article/marseille-avignon. Wij halen u dan op in Avignon. U kunt ook een auto huren. Met de auto reist u in 1,5 uur naar het Centre Erasme.

Met de (fiets)bus

Het is ook mogelijk om bij ons te komen met de bus. U boekt dan een ticket naar Avigon. Er zijn al retourtickets voor € 113,- bij goedkope busmaatschappijen zoals Eurolines en Flixbus. Wij halen u op in Avignon. Voor de fietsliefhebber is het mogelijk om met de fietsbus bij ons te komen. U boekt dan een ticket naar Avignon. Tickets zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar via de site fietsvervoer en kosten € 275,- voor een retour.
De cursisten van het Centre Erasme overnachten intern bij ons in het pand in St. Etienne-des-Sorts. We hebben een- en tweepersoonskamers. De kamers zijn eenvoudig ingericht met uitstekende bedden en alle kamers beschikken over een eigen was- en douchegelegenheid.

vervoer en verblijf (winterschool)

- Per trein

Website Belgische Spoorwegen: b-rail.be.
 • Vanuit Gent-Sint-Pieters naar Drongen: L-trein naar Brugge
 • Vertrek ieder uur om u '45
 • Aankomst in Drongen station (de 1 ste halte) om u '51
 • Neem de tunnel onder het spoor en ga richting Drongen-Centrum
 • Voorbij het parochiecentrum loopt u langs de abdijmuur
 • Op het einde van die muur, tegenover de Belfiusbank, is de toegang tot ons domein

- Per bus

delijn.be
 • Lijnen 14 en 15 van Gent Sint-Pietersstation naar Drongenplein
 • duur ca. 15'
 • ongeveer om de 30' op weekdagen
 • lijn 14 vertrek ieder uur om u '17
 • lijn 15 vertrek ieder uur om u '47

- Met de auto

De Oude Abdij ligt in het centrum van Drongen, op slechts 5 km van Gent-Centrum. De locatie is eenvoudig te bereiken per auto. U voert dan het adres in op uw navigatie: Oude Abdij Drongen Drongenplein 26-27 9031 Drongen (Gent) ​België
De cursisten verblijven in de oude Abdij. De abdij beschikt over een- en tweepersoonskamers. De kamers beschikken allemaal over een eigen douche en toilet. De kamers zijn eenvoudig maar smaakvol ingericht.

Met de auto

Nieuw Sion is eenvoudig te bereiken met de auto. U kunt het volgende adres invoeren: Vulikerweg 6 7431 PJ Diepenveen

- Per bus en per trein

De Abdij is goed te bereiken met het openbaar vervoer. U reist het beste naar Deventer. Vandaar neemt u bus 165 richting Raalte. De bus stopt na ongeveer 20 minuten bij halte Abdij Sion.
In Nieuw-Sion verblijf je in eenvoudige maar smaakvol ingerichte eenpersoonskamers. Op de kamer is een wastafel en bureau aanwezig. Op verzoek is er een beperkt aantal tweepersoonskamers beschikbaar. De douche en toiletten zijn op de gang en worden gedeeld met de overige groepsleden.

de kleine letters

Het Centre Erasme verklaart de algemene voorwaarden van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) van toepassing op onze colleges. Zo geven wij duidelijkheid vooraf en wordt narigheid achteraf voorkomen. Bekijk de algemene voorwaarden
Na aanmelding en betaling is uw inschrijving definitief. Dit wil zeggen dat u zeker bent van een plaats in de cursus. Een cursus gaat in twee gevallen niet door. Bij te weinig inschrijvingen of in het geval de docent door overmacht is verhinderd. Wanneer een cursus niet doorgaat, wordt het door u betaalde bedrag op uw rekening teruggestort. Wanneer u zelf na aanmelding alsnog besluit niet deel te nemen aan de cursus, dient u ons dit uiterlijk 6 weken voor het begin van uw cursus te melden. In overleg ontvangt u dan een deel van het betaalde cursusbedrag retour.
Wij willen onze collegeweken steeds een beetje beter maken. Hierbij hebben we uw hulp nodig. Geef ons daarom uw tip of klacht door via info@centre-erasme.nl.
Het Centre Erasme is een mooie plek waar topdocenten filosofie doceren. Niet direct de plek om aan klachten te denken. Toch willen we hierop voorbereid zijn. Daarom hebben wij een geschillencommissie in het leven geroepen. Zij is er voor u wanneer u van mening bent dat het Centre Erasme uw klacht niet naar tevredenheid heeft afgehandeld. De commissie bestaat uit drie onafhankelijke leden en is bereikbaar via geschillen@centre-erasme.nl. Om de commissie haar werk goed te kunnen laten doen, gelden een aantal spelregels: iedereen wordt gehoord en binnen 8 weken volgt een schriftelijke uitspraak die bindend is voor de betrokkenen.
Deelnemers aan de cursussen van het Centre Erasme zijn zelf aansprakelijk voor de schade die zij aanbrengen aan eigendommen van ons of derden. Het is daarom verstandig in het bezit te zijn van een aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast adviseren wij onze gasten om een reisverzekering af te sluiten. Dit om in het geval van annulering aanspraak te maken op vergoeding van een deel van het betaalde cursusgeld.

seminars

Het Centre Erasme verklaart de algemene voorwaarden van Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) van toepassing op onze seminars. Zo geven wij duidelijkheid vooraf en wordt narigheid achteraf voorkomen. Bekijk de algemene voorwaarden.
Na aanmelding en betaling is uw inschrijving definitief. Dit wil zeggen dat u zeker bent van een plaats in het seminar. Een seminar gaat in twee gevallen niet door. Bij te weinig inschrijvingen of in het geval de docent door overmacht is verhinderd. Wanneer een seminar niet doorgaat, wordt het door u betaalde bedrag op uw rekening teruggestort. Wanneer u zelf na aanmelding alsnog besluit niet deel te nemen aan het seminar, dient u ons dit uiterlijk 2 weken voor het begin van het seminar te melden. In overleg ontvangt u dan een deel van het betaalde cursusbedrag retour.
Wij willen onze collegeweken en seminars steeds een beetje beter maken. Hierbij hebben we uw hulp nodig. Geef ons daarom uw tip of klacht door via info@centre-erasme.nl.
Het Centre Erasme is een mooi forum waar topdocenten filosofie doceren. Niet direct de plek om aan klachten te denken. Toch willen we hierop voorbereid zijn. Daarom hebben wij een geschillencommissie in het leven geroepen. Zij is er voor u wanneer u van mening bent dat het Centre Erasme uw klacht niet naar tevredenheid heeft afgehandeld. De commissie bestaat uit drie onafhankelijke leden en is bereikbaar via geschillen@centre-erasme.nl. Om de commissie haar werk goed te kunnen laten doen, gelden een aantal spelregels: iedereen wordt gehoord en binnen 8 weken volgt een schriftelijke uitspraak die bindend is voor de betrokkenen.
Deelnemers aan de cursussen en seminars van het Centre Erasme zijn zelf aansprakelijk voor de schade die zij aanbrengen aan eigendommen van ons of derden. Het is daarom verstandig in het bezit te zijn van een aansprakelijkheidsverzekering.