Preview winterschool 2020

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Panels_Widgets_PostContent”][/siteorigin_widget]

Preview winterschool 2020

De eerste serie winterscholen is inmiddels voorbij. Daarom kijken we al voorzichtig naar 2020. De definitieve datum, onderwerp en locatie volgen nog. Met dat voorbehoud kunnen we in elk geval al het volgende aankondigen:

  • Hans Achterhuis, Hannah Arendt. Periode januari – maart 2020.De zomerschool over Hannah Arendt liep storm en was zo volgeboekt. Een verkorte versie van de cursus zal in ons winterschool-concept herhaald worden. Heb je belangstelling en wil je niet (weer) teleurgesteld worden? Geef je alvast voorlopig op via: info@centre-erasme.nl
  • Paul van Tongeren, De Belijdenissen van Augustinus. Periode januari – maart 2020. Paul deed in 2019 met ons een winterschool over Kierkegaard. Het werd een groot succes. Daarom opnieuw een winterschool met Paul. Dit keer over de Belijdenissen van Augustinus. Heb je belangstelling? Geef je alvast voorlopig op via: info@centre-erasme.nl
  • Maarten van Buuren, de filosofie in het werk van Heisenberg. Periode januari – maart 2020. Met Maarten deden we onze eerste winterschool, in Utrecht. Toen over Spinoza. Nu over Heisenberg. Maarten vertaalde het Deel en het Geheel en publiceert in 2019 een boek over Heisenberg als filosoof. Een unieke kans om kennis te maken in het werk van één van de grootste natuurkundigen van de vorige eeuw. Heb je belangstelling? Geef je alvast voorlopig op via: info@centre-erasme.nl.
  • Donald Loose, Kant over Vriendschap. Periode januari -maart 2020. In 2019 verschijnt van de hand van Donald Loose een boek over Vriendschap, de Praktische filosofie van Kant. Het boek is mede gebaseerd op een eerdere cursus van Donald bij het Centre en is een leessleutel tot het gehele werk van Kant. Een mooie kans om via een echte kenner toegang te krijgen tot het moeilijke werk van Kant. Heb je belangstelling? Geef je alvast voorlopig op via: info@centre-erasme.nl.